DIT IS JENNIE (download als pdf)

Jennie Lena ‘stands out!’. Ze is een eersteklas vocalist & live performer en groeide op met een rijk pallet aan muzikale stijlen: Soul, Rhythm & Blues, Gospel en Funk. Ze sloot deze stijlen in haar hart en dat hoor je onmiskenbaar terug in haar geweldige stem en haar manier van songwriting. Leven, dood, eigenwaarde, moederschap, liefde en de constante strijd tussen pijn en hoop zijn de ingrediënten van haar songs en daarmee zingt dit natuurlijke podiumbeest recht je hart binnen. Jennie verrast haar publiek keer op keer met haar rauwe, Amsterdamse flair en humor.

Haar stem is hart en ziel, waarmee ze verhalen verteld, emoties overbrengt en écht contact maakt met de luisteraar.

De definitieve doorbraak bij het grote publiek volgde na haar auditie bij ‘The Voice of Holland’ in 2015,

Haar ‘blind audition’ nummer ‘Who’s Loving You’ ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels bijna 50 miljoen keer bekeken. De populaire Amerikaanse muziekblogger Perez Hilton schreef: ‘Het was niet alleen de beste auditie voor The Voice of Holland, het was één van de BESTE audities die ik ooit heb gezien voor een zangcompetitie. Jennie is 1 van mijn favoriete vocalisten ooit!’

Maar Lena heeft zich de afgelopen jaren laten gelden als een serieus artiest. Haar zangkwaliteiten zijn van ongekend niveau en ze bracht diverse albums en Ep’s uit. Haar nieuwste album heet ‘Analog Girl In A Digital World’. (April 2020, JuiceJunkRecords) “Toen ik begon te schrijven aan het nieuwe album wist ik 1 ding: Het moest een rauw en compromisloos album worden. In depth blues en soul”. Ze vond de perfecte match in de amerikaanse producer Frank McComb.

MUZIKALE REIS

Soms gaat er jarenlang hard werken vooraf aan een droomdebuut. Jennie zat vanaf haar vijfde tot haar vijftiende in diverse theaterproducties. Als kind ging ze vaak mee naar de optredens van haar moeder waar ze aan het einde van de show ‘Ben’ van Michael Jackson mocht zingen, begeleid door haar moeder op gitaar.

“Ik heb warme herinneringen aan mijn moeder die thuis altijd gitaar speelde en prachtige liedjes zong. Ik luisterde vol bewondering. In mijn kamer had ik mijn eigen kleine muziekuniversum, vol tapes en cd's. Mijn tienerjaren waren rauw, maar hoe eenzaam of verdrietig ik me soms ook voelde: er was altijd de muziek, die me inspireerde, activeerde en troostte en zo door veel moeilijke tijden heen heeft geholpen.”

Tot haar 25e studeerde Jennie aan de Amsterdamse theaterschool. Daarna besloot ze zich alleen nog maar op muziek te richten. In 2009 begon ze als backing vocalist bij Postmen en Anouk, maar het duurde niet lang voordat ze haar eigen liedjes ging schrijven en opnemen en er het podium mee opging. In 2010 bracht ze voor het eerst een door haar zelf geschreven Album uit.

Ze werd snel opgemerkt en haar carrière kwam in een stroomversnelling terecht. Naast regelmatige optredens in populaire tv- en radioprogramma's in Nederland, opende Jennie ook voor Joss Stone, die haar uitnodigde om met haar mee te gaan op haar Europese tour.

Er volgde optredens in vele hoofdsteden in Europa, Azië en de Verenigde Staten, waaronder het het legendarische Apollo Theater in Harlem (New York).

Internationale blogs als 9Gag, Diply, the Huffington Post en LikeMag schreven lovend over haar en sterren als Robin Thicke, Kelly Clarkson, Adam Levine, Tyler Perry en Nia Long deelden Jennie’s muziekvideo’s op social media.

Vanaf 2016 ging Jennie naar L.A. en New York om te schrijven en shows te geven, toerde door Europa, werkte aan een nieuw album en kreeg een uitnodiging van het toonaangevende SXSW festival in Austin (Texas).

De Amerikaanse band ‘Post Modern Jukebox’ nodigde Jennie uit om samen diverse muziekvideo met ze te maken en mee op tour te gaan.

Het nummer ‘You Give Love a Bad Name’ debuteerde in de Top 10 van de Amerikaanse iTunes Charts Jazz en heeft miljoenen views.

DISCOGRAFIE

 • Album ‘Analog Girl In A Digital World’ - april 2020.
 • Live EP ‘Live, Raw and Intimate’ - april 2019.
 • Album ‘To Be Honest’ - oktober 2018.
 • EP ‘Trouble’ - april 2018.
 • EP ’Acoustic Sessions’ - maart 2017. (Kwam binnen op nummer 1 in de Nederlandse iTunes charts)
 • Single: cover van Bon Jovi’s ’You Give Love a Bad Name’, opgenomen met de Amerikaanse Youtube sensatie ’Postmodern Jukebox’. Het nummer haalde een Top 10-notering in de Amerikaanse iTunes Charts Jazz. Het album waar het nummer op stond kwam binnen op nummer 1 in de Amerikaanse iTunes Charts, 2016
 • Single: Akoestische versie van Katy Perry’s ‘Firework’, gebruikt in de Amerikaanse film ‘The Interview’, 2014.
 • Album: ‘Life is Like A Chox of Bogglets’ - februari 2012

PERS

 • ‘Jennie is één van mijn meest favoriete vocalisten ooit’ - Perez Hilton
 • ‘She is so great!’ - Kelly Clarkson
 • ‘Jennie Lena betovert je met haar stem en performance’. - 3 voor 12
 • ‘Haar optredens zijn rauw, emotioneel, en krachtig’ - 3 voor 12
 • ‘Vanaf het begin tot het eind van de show weet Jennie Lena met haar persoonlijkheid, geweldige stem, droge humor en haar enthousiasme de bezoekers te boeien’ - Nu.nl
 • ‘Just the right swagger to completely own her performance.’ - Huffington Post
 • ‘Jennie wordt het best omschreven als rauw, puur en speels.’ - MusicMaker
 • ’Jennie Lena verrast je met haar rauwe Amsterdamse humoristische flair, maar weet haar publiek ook te ontregelen en ontroeren. Een sterke persoonlijkheid waarachter een warme vrouw schuilt.’ - A.D
 • 'Holy shit, wat een stem.' - 9Gag
 • ‘Samen met haar dynamische band zorgt de eigenzinnige zangeres met haar natuurlijke charmes voor een avond vol humor en fantasie.’ - 3 voor 12